Benedek Elek Óvoda
3300 Eger Vallon u. 4.
36-436-558
benedekovieniko@gmail.com
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Az óvodában 4 vegyes korcsoport működik. Az ide jelentkező gyerekek minden csoportban családmodell alapján sajátíthatják el az angol nyelvet anyanyelvi angol nevelőkkel.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a szülők-gyerekek választhassanak csoportot, a testvér gyerekek egy csoportba járhassanak illetve a gyerekek, - amennyiben 4 évet töltenek az óvodában - az óvodáskor végéig egy csoportba maradhassanak.

A mindennapi élethelyzetekbe és a párhuzamos tevékenységekbe ágyazott angol nyelvhez szoktatás elve érvényesül. Ennek lényege, hogy a gyermekek életszerű helyzetekben, az óvodai életbe beépített módon ismerkednek meg az angol nyelvvel.

Az angol nyelvi nevelés során a játékosságot szem előtt tartva tesszük lehetővé, hogy a gyermekek megszeressék és örömmel használják az angol nyelvet. Törekszünk arra, hogy a gyermekek a megismert nyelvi elemeket egyre nagyobb mértékben, spontán módon tudják és merjék alkalmazni.

A szabad játékot a tevékenységek sorában elsődleges, kiemelt, semmi mással nem helyettesíthető alaptevékenységnek tekintjük, mivel itt figyelhetők meg legjobban a személyiségük sajátosságai és fejleszthetőek leghatékonyabban a gyermekek.

Az óvoda programját a mesére építjük Benedek Elek útján haladva. Azt valljuk, hogy a mese a gyermekek lelki tápláléka. Nemcsak szórakoztat, de tanít, nevel, fejleszti a szókincset, segíti az én tudat kialakulását.

2011. óta Zöld óvoda révén igyekszünk olyan szokásokat kialakítani, amelyek megalapozzák a környezettudatos magatartást. Kézműves tevékenységeinkhez rendszeresen felhasználunk újrahasznosítható hulladékokat. Téma választásaink közé rendszeresen beépítjük az ehhez kapcsolódó világnapokat, és ünnepeket is.

Szívügyünk, hogy a hozzánk járó gyermekeket az egészséges életmódra szoktassuk. A mindennapok során hangsúlyozzuk az egészséges ételek, zöldség és -gyümölcsfogyasztás fontosságát, a szabadban való játék és mozgás szükségességét. Igyekszünk ösztönözni a gyermekeket a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztására is.

A földszinten található tornaszobában, gyermekeink számára biztosítani tudjuk a mindennapos mozgást és a nagy teret igénylő játékok, mozgások megvalósítását.

Emeletünknek köszönhetően a belső térben csúszda található, amely a mindennapos csúszdázást segíti.

Az óvoda épülete lehetővé teszi, hogy kisebb csoportokban is tudjunk gyermekeinkkel foglalkozni, hiszen a fejlesztőszobánk is lehetőséget nyújt erre.

Óvodánk udvara alkalmas – mely két részből áll - a szabad levegőn töltött időben, mind a játszótéri játszásra, mind a nagy mozgásra, mind a környezetünk ápolására és megismerésére.
Szervezeti és Működési szabályzatPedagógiai ProgramHázirendMunkatervÉves értékelésTovábbképzési programÉszrevételekKözérdekű adatok


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2024 (c)