Benedek Elek Óvoda
OVI-VÁR Tagóvodája
3300 Eger Tavasz út 1.
06-30-742-9046
ovivarovoda@gmail.com
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

Az intézményben 8 vegyes életkorú (3-7 éves) csoport működik. Ebből két Waldorf szemléletű pedagógiai programmal tevékenykedő, egy Rogers alternatív elveket valló, egy magyar-német nyelvi irányultságú, s egy a zenei képességekre alapozva tevékenykedő.

Folyamatos napirend szerint élünk a reggeli érkezéstől a távozásig. Óvodánk egész évben biztosítja a beszoktatási feltételeket a leendő gyermekeink és szüleink számára (a fokozatosság elvét követve, a stabil szülői háttér elengedhetetlen).

A játékos tevékenységek a minden napok szerves részét képezik, hiszen az óvodás gyermek alapvető, természetes közege, tevékenysége a játék, különös tekintettel a szabad és párhuzamos játékra. A képességfejlesztések komplexen differenciáltan történnek, hiszen a gyermekeink különböző szociokulturális háttérrel rendelkeznek. Minden gyermek egyedi, sajátos fejlődési-érési ütemmel érkezik hozzánk. Ezáltal mi is egyénre szabott, játékos keretek közötti élménydús, közvetlen megtapasztalásra épülő közösségi kapcsolatokat építünk. Ez a támogatói, befogadói közeg áthatja a gyermekek személyiségét is, nyíltan és szeretettel fordulnak egymás felé. Valljuk, hogy a mindennapos, minél több szabad levegőn mozgással eltöltött idő egyenes arányban van a gyermek értelmi képességeinek fejlődésével. Ezt a szemléletet óvodánk minden dolgozója magáénak érzi.

Teret, lehetőséget, eszközt biztosítunk a rendszeres egészségfejlesztő testmozgásra. A mozgásos tevékenységet a tágas tornaterem, a műfüves focipálya, a nagy udvar, a fedett terasz, a csoportszobákban lévő rögzített és mobil eszközök használata teszi változatossá. A gyermeki spontaneitásnak, alkotói tevékenységnek, önkifejezésnek is támogatói hátteret adunk.

Óvodapedagógusaink hitvallása szerint: a mesélés, az éneklés, mondókázás, verselés az anyanyelvi kultúránk, magyarságunk, hagyományaink megalapozásának fontos eszköze.

Az egészséges életmód szokásainak kialakítása és megtartása érdekében nagy segítségünkre van a főzőkonyhánk és a szülők támogatása. Egész héten rendelkezésre állnak zöldségek, gyümölcsök, natúr joghurt, melyet a gyermekekkel közösen készítünk el változatos formában. Sétáink, kirándulásaink, erdei táborok szervezése tovább gazdagítják a természet közelségének megtapasztalását, átélését, ez által a felelős környezettudatosság kialakítása is előtérbe kerül. Zöld óvodaként kialakítottunk komposztálót, csoportjaink konyhakertet művelnek. Törekszünk a szelektív hulladékgyűjtésre.

"Aki jól szeret, az megismer és elfogad - saját világát kitágítja a másik felé.

Az fogja jól bírni az élet megpróbáltatásait és az lesz eredményes, aki gyerekkorában jól érezhette magát a bőrében, érzelmi biztonságban nevelkedett, önbizalmát megerősítették."

Vekerdy Tamás

Észrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2024 (c)