Benedek Elek Óvoda
Gyermeklánc Tagóvodája
3300 Eger Vízimolnár út 1.
06-36-410-481
gyermeklancovieger@gmail.com
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Bemutatkozunk

"A mozgáshoz úgy közelíts, ahogy az élethez: lelkesedéssel, örömmel és hálával. Mert a mozgás az élet, az élet pedig mozgás. Mindkettőtől azt kapod, amit beleteszel."


Óvodánkat 1981-ben adták át, 4 csoporttal működünk.
Lakótelepi óvoda lévén, prioritást élvez a napi tevékenységeink körében a mozgás.
A 3-4 éves korú gyermek szinte egyfolytában mozog, szinte megállás nélkül, fáradhatatlanul, ami ebben az életkorban teljesen természetes és az egészséges fejlődést igazolja.
A gyermek a sokféle és gyakori mozgással tulajdonképpen ösztönösen fejleszti saját magát, felkészíti az idegrendszerét a későbbi tanulásra.
A gyermekek napirendjét úgy alakítjuk, hogy egész nap biztosítjuk számukra a megfelelő helyet és eszközöket a mozgásos tevékenységekhez.
A gyermek egész napját átszövi a mozgás: szabad játék, tervezett és spontán tevékenységek.
A csoportszobákat kibővítettük, a folyosót és minden csoport öltözőjét több, mozgásra alkalmas eszközzel telepítettük be.
Fontos feladatunk, hogy segítsük a gyermekeket a tanulási folyamatban, igyekezzünk elegendő lehetőséget és teret biztosítani nekik a mozgáshoz.
Hogyan tesszük ezt a mindennapokban?
• sokat hintáznak, amennyit csak lehet. A hintázó mozgás fejleszti a gyermek egyensúlyrendszerét, ezáltal erősíti az idegrendszert is.
• ettől sokkal hatékonyabb az un. csepphinta, melynek fő előnye, hogy nemcsak az előre-hátra, hanem a tér minden irányában képes stimulálni, ingerelni az idegrendszert, s ezzel fejleszteni a bal-jobb agyfélteke összerendezettségét
• de elővehetik és használhatják gyermekkorunk játékait is: pl. ugróiskola, hullahopp karika, ugrókötél, trambulin, melyek mind szórakoztató módjai a gyermekek fejlesztésének, mert közben fejlődik a szem-kéz, szem-láb koordináció, a nagymozgás, és a gyermekek mozgásigényét is kielégítik.

"Mihelyt erõsödni kezd, hagyjátok kúszni-mászni szerte a szobában. Hagyjátok, hadd fejlessze, nyújtóztassa kis végtagjait, meglátjátok, napról-napra erősödni fog..."

Észrevételek


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2024 (c)