Szivárvány Óvoda
Deák Ferenc Tagóvoda
3300 Eger Deák F. út 17.
06-30-563-5481
kovacsnepasztorjudit@freemail.hu
2017.04.01. HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Tízórai abcde
Ebéd bcdef
Uzsonna cdefg

Gyászolnak a Belvárosi Óvodák


Ismét egy kiváló kolléganőtől kell búcsúznunk.
Rácz Aliz Adél a Katica Tagóvoda (Széchenyi utca) óvodapedagógusa hosszú szenvedés után 2018. szeptember 20.-án este örökre lehunyta szemeit...

Első és egyetlen munkahelye ez az óvoda volt. 36 éven keresztül meghatározta személyiségével, munkájával az intézmény arculatát, sikerességét, elismertségét.
A precizitás, példamutatás és segítőkészség jellemezte. Színvonalas módon vett részt a fiatalok gyakorlati tapasztalatszerzésében, fejlődésüket segítette évtizedekig gyakorlatvezetőként, mentorként.

Kreatív, igényes, ember, és kedves, szerény, segítőkész kolléga volt. Sugárzott belőle a gyermekszeretet, a pálya iránti elhivatottság.
Igazi pedagógusként minden óvodása fontos volt számára. Gyermekek sokaságának volt szeretett óvó nénije, a régebbi óvodásai is visszajártak hozzá látogatóba. Szeretettel vették körül a gyerekek, ő pedig magával ragadóan, a személyes varázsával, kellemesen, kedvesen, szakmai meggyőződéssel, kiváló szakmai felkészültséggel, emberségével nevelte a rábízott gyermekeket az óvodai élet szép és nemes világában.

Betegsége alatt is az optimizmus, bizakodás jellemezte.
Sajnos a természettel vívott harcban alulmaradt...


2018. október 6.-án délelőtt 10 órakor csak a hamvait helyezzük örök nyugalomra Egerben a Grőber temetőben, emlékét, személyiségét szívünkben örökké megőrizzük.

Nyugodj békében Alizkánk...


Bemutatkozunk

Intézményünk Eger belvárosában található. Csoportjainkba vegyes életkorú gyermekek járnak.

Könnyen elérhetőek számunkra a közművelődési intézmények: színház, bábszínház, könyvtár, Forrás Szabadidő Központ s ezt az előnyünket igyekszünk ki is használni.
Épületünk meglehetősen régi, nem óvodai funkcióra készült, de tágas, jól használható.
A három csoportszobán kívül nevelőmunkánkat, óvodai életünk zökkenőmentes szervezését egy tornaszoba, egy foglalkoztató szoba (az alagsorban), valamint egy meseszoba is segíti (az épület emeleti részén).

Udvarunk tágas, szépen ápolt zöld területtel, de az épülethez közel van az Érsekkert és a stadion is.
Ezek a környezeti adottságok lehetőséget teremtenek a változatos, rendszeres mozgásra, rövid idő alatt és könnyen tudjuk megközelíteni azokat a helyszíneket, melyek használatával nevelésünk-oktatásunk még hatékonyabbá válhat.

Az intézmény gazdasági és pénzügyi helyzetét javítja, hogy 1991-től alapítvány segíti az itt folyó nevelő-oktató munkát. Az egészséges életmódra nevelés kiemelt szerepet játszik óvodai életünkben.

Közel húsz éve már / elsőként kezdtük el a hozzánk járó gyermekek körében a rendszeres vízhez szoktatást, úszásoktatást saját erre képzett óvodapedagógusainkkal. Mire iskolába kerülnek gyermekeink egy úszásnemet / mellúszás / biztosan magukénak tudhatnak. Minden héten egy napon a délelőtt egy részét az uszodában töltjük kihasználva a víz jótékony hatását, edző erejét.

Évek óva rendszere van óvodánkban a gyakori kirándulásoknak, túrázásoknak, nyári táborok és téli sítúrák szervezésének. Az említett területeken komoly támogatást és biztatást kapunk a szülőktől.

Nevelésünkben arra törekszünk, hogy a gyermek testi-lelki harmóniája egységben fejlődjön, hogy érezze az érzelmi biztonságot.


KezdőoldalÉszrevételek

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata
Minden jog fenntartva 2018 (c)